Raatteentie nähtävyydet

Raatteentie nähtävyydet tarjoavat runsaasti tutustumisen arvoisia kohteita. Raate on historiallinen kohde, jossa voi melkein kuin tuntea sodan kauhut, joita meidän sotilaamme ja vihollinen joutuivat kokemaan. Siellä viihtyvät kaikki sotahistoriasta kiinnostuneet, mutta sen lisäksi se voi toimia myös opettavaisena kohteena muillekin. Raatteentie onkin yksi niistä suomalaisista kohteista, joissa jokaisen tulisi vierailla. Se on noussut suureksi kohteeksi, sillä Suomussalmella tehty uroteko ei ole vieläkään unohtunut suomalaisten mielistä. Suomussalmella voi tutustua muihinkin sodasta kertoviin kohteisiin, joten siellä kannattaa viettää vaikka pidempikin loma. Raatteentie majoitus antaa mahdollisuuden majoittua niissä maisemissa, joissa historian voi edelleen tuntea. Kyseessä on siis unohtumaton elämys.

Raatteentie nähtävyydet eivät rajoitu ainoastaan ulkoalueisiin, vaan Suomussalmella on muutakin nähtävää. Raatteentie museo pitää talvisodan henkeä yllä. Museo sopii loistavasti vaikka koko perheen vierailukohteeksi.

Raatteentie nähtävyydet

Raatteentie museo kertoo puna-armeijan kohtalosta

Puna-armeijan suunnitelmana oli marssia voitokkaasti suoraan Ouluun ja katkaista näin Suomi kahtia. Toisin kuitenkin kävi, sillä suomalaiset pistivät vastaan kaikin voimin. Raatteentien museo kertoo oman tarinansa tuosta talvisodan ihmeeksi kutsutusta ihmeteosta, joka toteutettiin suomalaisten toimesta.

Raatteentien talvisotamuseo tuo esille monia seikkoja sodasta. Museossa voi tutustua siihen, millainen paikka asua ja elää Suomussalmi oli ennen sotaa. Kun sota alkoi ja lähestyi, väkeä lähetettiin evakkoon. Museossa voi tutustua myös siihen, kuinka evakkoon lähdettiin kiireellä ja jätettiin kaikki taakse. Sen lisäksi myös suomalaisten sotastrategiat käydään läpi.

Raatteentie nähtävyydet

Tiedä kaikki Raatteentien historiasta

Raatteentiellä pääsee tutustumaan alueen historiaan paikan päällä. Jokaisen sotahistoriasta kiinnostuneen tulisi käydä juuri Suomussalmella, sillä siellä käytiin talvisodan ratkaisevat taistelut. Jos Suomi olisi hävinnyt, olisi puna-armeija päässyt vyörymään Suomen läpi ja valloittanut koko maan. Talvisodan henki syttyi kuitenkin sotilaiden mieliin, eikä se sammu Suomussalmella koskaan.

Suomen sotahistoria on siitä mielenkiintoista, että siitä voi oppia uutta lukemalla. Suomessa on kuitenkin edelleen useita taistelupaikkoja, joiden muistoja on pidetty yllä. Näin muistot eivät sammu suomalaisten mielistä, vaan vaikkapa Raatteentiellä voi käydä muistelemassa talvisotaa säännöllisin väliajoin. Raatteenportin ja Raatteentien sotamuseon aukioloajat voi tarkastaa kätevästi suoraan netistä.

Raatteentie nähtävyydet ja majoitus

Itse Raatteentiellä ei ole varsinaista majoitusta, mutta sen sijaan Suomussalmen keskustasta ja sen tuntumasta löytyy useitakin majapaikkoja. Vaikka Suomussalmi onkin pieni pitäjä, sieltä löytyy silti yllättävän paljon erilaisia majoitusmahdollisuuksia. Myöskään se, että majoitus ei ole aina keskustan tuntumassa, ei varmasti haittaa vierailijaa. Suomussalmella välimatkat ovat nimittäin lyhyitä. Raatteentie majoitus löytyy siis pienen matkan päästä Raatteentieltä. Raate on vain lyhyen ajomatkan päässä keskustasta.

Raatteentie nähtävyydet ovat siis helposti saavutettavissa, kun Raatteentie majoitus löytyy esimerkiksi Kiannon Kuohujen kylpylähotellista. Päivisin on mukava kiertää Raatteentiellä ja iltaisin voi rentoutua kylpylässä. Tällainen yhdistelmä on varmasti monen mieleen ja rentouttaa kiireisen arjen keskellä. Jos majoituksessa haluaa säästää, voi silloin kääntyä majatalojen puoleen. Niissä majoittumalla saa mukavaa kotimajoitusta hotellia huomattavasti edullisempaan hintaan.